We hebben de carptrailer gemist

Een sessie vol stilte en beweging. Lees het verhaal van twee dappere karpervissers die op een slimme manier met dressuur wisten om te gaan.

Karpervissen is meer dan alleen achter de vinnen aan gaan. Het is een levensstijl waar al ontelbare vriendschappen uit zijn ontstaan. Ook bij mij is dat zo. In deze blog laat ik het woord aan een trouwe vriend die me in het verre verleden, de echte strategie rond karpervissen heeft aangeleerd. Enkele weken geleden draaide Pieter met een andere vismaat een weeksessie. Hierover volgt een kort verslag. Dit artikel komt niet voor niets. Het benadrukt het feit dat ze voor het eerst een carptrailer gemist hebben.

Een sessie vol stilte en beweging

Tijdens de derde week van augustus stond naar goede gewoonte onze jaarlijkse vistrip in Frankrijk op het programma. Net als de vorige jaren kozen we voor een betaalwater aangezien we ’s avonds graag een douche nemen en we het daarenboven fijn vinden dat we ons eten kunnen bewaren in een ijskast. Toegekomen op het betaalwater kregen we onmiddellijk te horen dat de visserij stroef verliep. Dit sloeg ons niet uit ons lood en vol goede moed reden we door tot onze stek.

We hebben de carptrailer gemist!
Pieter, een karpervisser pur sang die zijn energie put uit het kraken van taaie waters.

Twee dagen verder in de sessie moesten we helaas toegeven dat de visvangst mager was. We vingen wel, maar véél minder dan andere jaren. Back to the drawing board! Wat ons erg opviel was dat de vis zich in zones terugtrok waar niemand vanaf de bezette stekken een hengel kon plaatsen, voerboot/boot waren immers niet toegestaan.

We hebben de carptrailer gemist!
Kim, ook een ervaren karpervisser die menig water al wist te kraken!

Omwille van corona en de Brexit was het erg rustig aan het betaalwater zodat er behoorlijk wat stekken vrij waren. Ondanks dat we groots geïnstalleerd waren leek verkassen ons een verstandige zet. Een Carptrailer zou nu wel verdomd handig geweest zijn.

Een Carptrailer zou nu wel verdomd handig geweest zijn! We hebben de carptrailer gemist!”

De eerste nacht en ochtend op de nieuwe stek was bijzonder productief, verschillende aanbeten volgden elkaar in snel tempo op.

We hebben de carptrailer gemist!
Een nieuwe stek biedt vaak de uitkomst!

Tegen de middag leek de vis plots verdwenen, een tijdelijke vormdip zo dachten we… . De daaropvolgende 24 uur bleven angstaanjagend stil, nochtans zagen we steeds meer vissen springen op plaatsen waar op dat moment niemand kon vissen. Hengeldruk leek de vissen wederom uit onze zone te duwen naar een plaats waar er geen lijndruk was, de Delkims werkloos en de mat droog… . Location, location, location zou Darrell Peck zeggen, alzo geschiede. Alweer werden plannen gesmeed om van stek te veranderen.

Alweer een nieuwe stek

Op de derde stek herhaalde het vorige scenario zich, een mooie serie vissen pakken om daarna enkel stil hangende swingers te zien en in de verte wapperende staarten van vissen die ons vaarwel gebaarden. De andere vissers op het domein verklaarden ons ondertussen gek, maar wij wisten wat ons te doen stond. Op een week tijd verkasten we maar liefst vier keer. Evenwel, telkens zorgde dat voor heel wat beten op relatief korte tijd en wisten we een veelvoud te vangen van wat de andere vissers vingen. In het karpervissen blijft locatie de meest belangrijke variabele. Als ze er niet zitten, kan je ze niet vangen. Snel kunnen schakelen en mobiel vissen zal altijd meer vis opleveren. Dit jaar hadden we het geluk dat er behoorlijk wat stekken vrij waren op het domein en daardoor echt ons ding konden doen. Dit heeft er voor gezorgd dat we toch een aangename tijd hebben gehad.

We hebben de carptrailer gemist!
Dergelijke blije gezichten krijg je te zien als je de tactiek aanpast en beseft dat het werkt!

“In het karpervissen blijft locatie de meest belangrijke variabele.

De Carptrailer als veelzijdige oplossing

Het doet me deugd om ervaringen van vrienden te mogen delen. Zeker als ze nog eens relevant zijn ook. Bedankt Pieter en Kim!

Misschien heb jij dergelijke scenario’s ook al meegemaakt. Misschien verplaatste je niet of zeker geen 4 keer. Je hebt misschien niet het onderste uit de kan gehaald op dat moment. Iets waar de carptrailers antwoord op bieden.

“Je hebt misschien niet het onderste uit de kan gehaald op dat moment?”

We merken vanuit dit verhaal nogmaals dat flexibiliteit en mobiliteit echt belangrijk zijn. In onze moderne tijd zijn karpers ons soms slimmer af dan we denken. Locatie en herpositionering is vaak de uitkomst. Laat dat nu net één van de grote voordelen zijn van een carptrailer!

Als jij jezelf als karpervisser zo flexibel kan opstellen waar karpers vertoeven, ga jij ze vangen. Dat is de reden waarom Ciweld Carptrailers in het leven is geroepen. Onze karpervisserij beter maken!

Lees meer over de visie van Ciweld Carptrailers

Volg ook onze facebook pagina Ciweld Carptrailers

Michel

Tot de volgende keer!

Geef een reactie