Van concept naar productgamma

In deze post neem ik jullie mee in de tocht van concept naar productgamma.

Hier zijn we weer! Leuk dat je ook deze interessante post leest. In deze blog dompel ik jullie onder in de tocht van concept naar productgamma. Tijdens die overgang heb ik via verschillende kanalen informatie en feedback vast gekregen. De verwerking van deze resultaten hebben er mee voor gezorgd dat er vanaf nu een productgamma komt. Laten we beginnen bij het begin.

De enquête

Je kan dan wel denken dat je een briljant idee hebt, toch is het raadzaam dat idee te toetsen met behulp van marktonderzoek. Karperwereld online beter gekend als KWO heeft me hierin geholpen. Via hun kanaal heb ik eind 2020 een enquête gelanceerd. Hieruit werden de eerste gegevens opgehaald om samen te voegen met het eigen idee. Het concept carptrailer werd op hetzelfde moment ook technisch gefinetuned voor productie.  

Eind 2020 op KWO!

Uit de enquête kwam na wat wiskunde een percentage karpervissers dat potentieel echt geïnteresseerd kan zijn in een carptrailer. Toen heb ik beslist om de conceptwagen uit te voeren. 

De concept lancering

De lancering van het concept vond plaats mei 2021, dit is ondertussen al enkele maanden achter de rug. Eigenlijk kan ik besluiten dat het goed in de smaak valt. Via verschillende kanalen heb ik dit opgevangen.

“Hoe is het nu zo snel kunnen gaan om concrete feedback te kunnen ontvangen?”

Vanaf eind 2020 werden er reeds contacten gelegd met de meest ervaren karpervissers en influencers in de karperwereld. Dit over hun mening met betrekking tot het idee. Input van her en der stuwde me verder tot aan die lancering. Op moment van lanceren waren ook al talloze karpervissers in binnen- en buitenland aangeschreven over de komst van dit product. Doordat vele ervaren mensen ingelicht waren, heb ik tot op heden echt belangrijke feedback mogen ontvangen. Door online adverteren heb ik ook een breed scala aan karpervissers kunnen bereiken in de benelux. Hieruit is ook belangrijke feedback gekomen.

Al deze feedback heb ik omgezet in concrete acties. Op die manier ben ik van concept tot productgamma gekomen. Door eigen inzicht, ervaring maar dus ook door jou, collega karpervisser.

Het werd zo mogelijk om een productgamma op de kaart te zetten dat in functie van de tijd nog kan uitbreiden met verdere ontwikkelingen.

De kracht van kennis

Ciweld is een kennisbedrijf met productie in eigen atelier en productie onder nauw toezicht bij lokale partners. Dit zorgt ervoor dat we exact weten wat we produceren en verkopen. Met een gerust hart kan ik zeggen dat dit topkwaliteit is. Dit met een garantie op goede service erbij. Iets wat de dag van vandaag al wel eens moeilijk loopt. Je hoeft hiervoor niet ver rond je heen te kijken. We geloven dan ook in onze eigen combinatie van technische kennis en praktische know-how. Enkel zo kan een betrouwbaar product aan jullie karpervissers geboden worden. Dat is wat we nodig hebben.

“Ciweld is een kennisbedrijf dat zelf produceert, we weten exact wat we produceren en verkopen”

Evaluatie van de feedback

Eigenlijk is het heel klaar en duidelijk. We hebben drie groepen van karpervissers met hun mening tegenover de carptrailer. 

Groep A: karpervissers die overduidelijk overtuigd zijn van het concept en daadwerkelijk ook een carptrailer willen aanschaffen. Sommige mits enkele aanpassingen. 

Groep B: Mensen die het concept oké vinden maar nog niet overtuigd zijn omwille van het feit dat het huidige concept niet voldoende aansluit bij hun eisen en verwachtingen. In deze groep zitten ook mensen die het een goed concept vinden maar de voorkeur toch aan hun bestelwagen geven. 

Groep C: Andere karpervissers die geen interesse hebben in het concept. 

Uit groepen A en B komen twee vormen van feedback. Feedback die het concept bevestigt en opbouwende feedback die het concept kan verfijnen.

Bevestigende feedback 

  • De carptrailers zijn een oplossing voor problemen die al jaren aanslepen bij hengelaars die gaan karpervissen met een gezinswagen;
  • Het is een waardig alternatief voor een visbus, bovendien ook een stuk goedkoper;
  • Het geeft extra comfort en opent nieuwe mogelijkheden binnen je visserij;
  • Het is financieel een zeer interessante investering, zeker als deze bekeken wordt over een langere looptijd van meerdere jaren;

De toekomst is onbekend dus ook onbemind?

De toekomst zal een sterke invloed hebben op ons wagenpark. Vooral minder uitstoot is een collectieve globale doelstelling. Dit zal ongeziene impact genereren op het wagenpark. Deze evolutie zorgt ervoor dat oude meer vervuilende bestelwagens afgestraft zullen worden. De nieuwe bestelwagens worden kleiner, minder geschikt om in te gaan slapen. Iets wat onze vrijheid als karpervisser wel lijkt te gaan aantasten in de toekomst. Of toch niet? Eén ding is zeker, het zal anders gaan worden. Ook zijn minder wagens per gezin mogelijks een deel van de oplossing naar minder uitstoot. Wie zal het zeggen…

“Het concept carptrailer is ook bedacht in kader van klimaatdoelstellingen.”

Gezien de evolutie in de automobielsector met bijhorende klimaatdoelstellingen is de carptrailer in deze zeer turbulente tijden een verstandige investering. Het voertuig is niet voorzien van een verbrandingsmotor. Het zal dus ook niet snel degraderen in waarde en is onafhankelijk van zones met CO2 limieten. Dit is zeker een probleem dat nog groter zal worden in de toekomst bij de oudere diesel bestelwagens die gebruikt worden als karpervan. De carptrailer kan ook getrokken worden door verschillende type wagens, hierdoor wordt de carptrailer onafhankelijk van snelle evoluties binnen automobielsector.

“De captrailer is een slimme investering die onafhankelijk is van snelle evoluties in de automobielsector.”

Automobiel constructeurs zijn volop bezig met het mogelijk maken van ultra zuinig en/of groen rijden, gecombineerd met een trekgewicht tot 750kg en meer. Iets wat nodig is onze luxe en vrijheid te bewaren.

Opbouwende feedback

Uit de reacties zijn ook opbouwende commentaren gekomen.”

  • Sommige karpervissen vinden de concept carptrailer te groot en zien liever ook een compacter model op de markt komen;
  • Niet iedereen wil een carptrailer 3-voudig gebruiken. Daarmeer bedoel ik dan de combinatie van: mobiele bivvy, cargo-trailer en mobiel kruiwagenconcept. Voor sommige karpervissers volstaat enkel mobiele bivvy en/of cargo-trailer;
  • Er zijn ook karpervissers die het idee opbergen omwille van de conceptprijs;
  • Niet iedereen overweegt een aankoop maar tegelijk is er interesse in het huren van dit concept.

We hebben gehoor naar collega karpervissers hun feedback en mening.  Daarom komen er nu verschillende modellen carptrailers, een reeks opties en uitrustingspaketten. Ook maatwerk voor inrichting van carptrailers en bestelwagens blijft één van onze activiteiten.

3 modellen carptrailers

Door alle inzichten en feedback te combineren zijn er nu 3 modellen geboren met verschillende uitrustingspaketten. Het grote verschil in de modellen zit hem in de afmetingen en dus ook compactheid, wendbaarheid EN verkoopprijs.

Dit zorgt ervoor dat binnen de groep carptrailer fanaten, een product op maat van type visserij kan geleverd worden. Denk er maar aan dat de eisen voor harde kanaalvisserij anders zijn dan eisen voor het bevissen van grote stuwmeren. Ook voor die karpervissers die polyvalent zijn, kan een oplossing aangeboden worden. Een carptrailer kan dus helemaal afgestemd worden op jou als persoon, het trekkend voertuig en je type visserij. Elk model is uit te rusten met bijkomende opties naar eigen wens. Opties en optiepaketten zijn voor elk model beschikbaar.

De warrior, grande en discovery vormen de basis van het gamma. Meer informatie hierover kun je vinden op de website onder de pagina trailers. Het uitsplitsen van modellen heeft er ook voor gezorgd dat de prijs van een carptrailer aanzienlijk is kunnen zakken. Met andere woorden, beter bereikbaar wordt voor verschillende karpervissers.

Meer informatie over modellen en prijzen kun je vinden via onderstaande links:

Van concept naar productgramma

Zo! Dit was een interessant stukje tekst dat veel werk samenvat. Het mooie aan dit verhaal is dat jullie er zelf bij betrokken waren. Ik wil dan ook iedereen bedanken voor de input en feedback. Soms kwamen de commentaren nogal ongepast binnen via sociale media. In het begin had ik het hier moeilijk mee. Toch heb ik dit positief opgenomen en vertaald naar concrete acties. Ook kritische blikken zijn dus mee opgenomen in het verhaal.

Dank!

Tot aan de waterkant!

Geef een reactie