The man behind

Ontdek het gezicht achter Ciweld Carptrailers.

Achter elk bedrijf, schuilt iemand met een idee. In dit geval is dit de 30 jarige Michel Poels uit de Belgische Kempen.

Een karpervisser in hart en nieren, die in zijn levensloop naast hengelen ook een professionele carrière uitbouwde in de metaalindustrie. Zijn uitgebreide ervaring in beide interesses zijn de voedingsbodem geweest voor een gloednieuw product in de karperwereld. Hieronder een korte tijdlijn met relevante hoogtepunten in zijn leven. Onderaan vind je ook nog een filmpje met enkele mooie vangsten van vroeger en nu.

2005

Het jaar waarin Michel voor het eerst zelfstandig gaat karpervissen.

2008

Zijn gedrevenheid in karpervissen wordt al snel beloond door een eerste sponsorcontract bij toenmalig aasfirma Energy Baits. Dit is ook het jaar waarin hij zijn opleiding aan de universiteit start.

2012

Katrien, zijn huidige partner komt in het leven. Al snel maakt ze ook kennis met karpervissen.

2014

Het jaar waarin Michel afscheid neemt van de universiteit en start aan zijn professionele carriere. Hij zoekt zijn uitdagingen in het karpervissen meer en meer op openbare Franse wateren.

2018

In zijn professionele carrière groeit hij uit tot productiemanager van hoogwaardige procesapparaten die wereldwijd behoren tot de “Rolls-Royce” van de drukapparaten. Met name Coek Engineering.

2020

Michel kan het niet meer onder stoelen of banken steken. Zijn bijkomstige hobby rond metaalconstructie loopt uit de hand. Ciweld Custom Steel Design wordt opgericht. Een uniek bedrijf dat zich richt op kleinschalige metaalconstructies die net een extra toets verdienen.

2021

In volle coronacrisis woelt het brein van Michel erop los. Hij heeft al langer een idee in zijn hoofd dat in het rond spookt. De puzzelstukken vallen eind 2020 samen en het idee wordt omgezet in een concreet plan. Hij ontwerpt een trailer gericht voor karpervissen. De eerste Ciweld carptrailer is geboren. Ciweld breidt vervolgens uit met een afdeling carptrailers. Een ambitieuze zet in de karperwereld.