Het verhaal van de Carptrailer

Lees hier het verhaal van de Carptrailer

Michel Poels, de man achter Ciweld, gepassioneerd door ontwerp, techniek en ja ook karpervissen. Sinds vele jaren is hij actief visser die erg houdt van diverse type wateren. Hij bracht een nieuw product op de markt, gericht op karpervissers. We zoeken hem op voor het verhaal rond de carp trailer:

Michel, Wie ben je eigenlijk?

Ik ben Michel,30 jaar oud. Constructie & lasingenieur van opleiding, karpervisser voor meer dan 15 jaar. Geboren en opgegroeid in de Belgische Kempen. Ik vis graag op uiteenlopende type wateren van kleine kanalen, vijvers en de laatste jaren zoek ik de uitdaging ook op grote meren. Dit zowel ik binnen- en buitenland, openbaar en privé.

Hoe is het idee ontstaan om een Carptrailer te lanceren?

Ik heb een ontelbaar aantal keren met karpermateriaal heen en weer gelopen om de auto in te laden. Collega’s die ook met een gezinswagen vissen, kennen dit. Die vissers weten ook dat er altijd nog wel wat rommel achter blijft nadien. Dit zijn de twee belangrijkste redenen waarom ik een oplossing wilde lanceren.

Waarom kwam je met het idee van de Carptrailer naar buiten?

Ik vond dat onze karperwereld nog een extra tool kon gebruiken die mobiliteit, efficiëntie en ook comfort kan verbeteren. Velen onder ons hebben een druk leven met een baan, kinderen, karpervissen of andere bijkomstige hobby’s. Daarom stijgt het belang om toch ook nog datgene te kunnen doen waar we echt van opladen. Karpervissen! De ultieme ontspanning die ons beter doet presteren in het leven. Om deze beleving intenser te maken, ben ik op de proppen gekomen met de Ciweld Carptrailer.

Door het diverse type wateren dat we bevissen, is een ultiem transportmiddel in mijn ogen een hulpmiddel die ons leven zal beteren. Een tool die ook meer comfort kan bieden in de vorm van een goede slaapplaats, vuile spullen die niet meer in de wagen moeten en minder getouwtrek met het in- en uitladen. Iets wat ook uitbreidbaar is met andere verdere ontwikkelingen.

Door de enorme populariteit van karpervissen en de hengeldruk die daarbij hoort, weten we allemaal dat de juiste moment op de juiste plaats zowat de meest essentiële factor is tot succes. Vroeger vertrok je thuis wel eens zonder focus en voor je het wist had je al enkele vissen op de kant. Wat de wind of zon ook deed. Dit is op een enkele Lucky shot na, verleden tijd. Net daarom is een eigen transportmiddel dat flexibiliteit en mobiliteit combineert, datgene wat we nodig hebben.

Hoe heb je het ontwerp uitgedacht?

Het idee van een trailer geschikt voor karpervissen zat al ruimte tijd in mijn hoofd. Op een gegeven moment heb ik voor mezelf eens gekeken hoe ruim zo een trailer dan moet zijn. Er werd een opstelling gemaakt met mijn eigen setup.

Ik wilde een trailer bouwen die als slaapplaats kan dienen maar tegelijk ook als transportmiddel. De trailer zou ook in twee richtingen gebruikt kunnen worden. Met de achterkant naar het water toe of met de zijkant. Indien de zijkant naar het water toegericht is, wil ik vanuit mijn bed, het water kunnen zien. Dat bepaalde de locatie van een verbrede deur in de zijkant. Echt voor karpervissen dus. Aan de zijkant of achterkant kan ook een social shelter geplaatst worden. Vooral de rechte en hoge modellen zijn geschikt.

Om nog verder te innoveren, ontwikkelde ik ook een kantelbed dat het beste slaapcomfort combineert met een efficiënte indeling van de opslagruimte. Je kan zo met maximaal comfort vissen op die plaatsen waar je met de wagen bij kan. Als je stekken kiest die wat verder weg liggen, kun je een carp barrow gebruiken en die ook vast maken in de trailer door het bed te kantelen. Twee vliegen in één klap. Dus niet elke keer je kruiwagen monteren, laden, afladen en demonteren. Een tijdswinst bij het begin en einde van sessies.

De structuur van deze constructie is uitgedacht op maat van gebruikelijke karperuitrusting. Ondanks dat ik een zeer goede stretcher heb, vind ik het slaapcomfort dat we hebben, vaak te mager. Zeker bij langere sessies is je rug je echt niet dankbaar… Daarom vond ik het noodzakelijk echt goed slaapcomfort te creëren op die plaatsen waar we met de wagen bij kunnen komen.

Comfort wil eigenlijk ook zeggen elektrische stroom. Om hierop te antwoorden heb ik een doeltreffend elektrisch systeem uitgedacht. Dit met ledverlichting in zones voor binnen en een led spot voor buiten. Er is ook de mogelijkheid om via een DC stekker een splitter in te steken waarmee je smartphone en tablet kan opladen. Geen gedoe meer met je smartphone die altijd maar leeg is…. Bovenstaande basisverbruikers zijn goed te combineren met normale watersport rubberboot accu’s. Dit zijn lage verbruiken die toch al direct voor een pak meer comfort zorgen. Velen onder ons hebben trouwens al zo een accu die meer stilstaat als wat anders. De optie met ledverlichting en laadstation is alleszins een mooie schakeling waar altijd op verder gebouwd kan worden achteraf. Interessant als je in een later stadium nog zou willen uitbreiden naar andere verbruikers.

Andere verbruikers zoals een koelbox of gelijkstroom koffiezetapparaat aansluiten zijn ook mogelijk. Alleen zal de hengelaar zijn accu daarop moeten aanpassen. Iedereen kan dus echt voor zijn noden en budget gaan bepalen wat hij/zij wil.

De eerste stappen naar praktische uitvoering werden genomen in het najaar 2020. Hieronder een screenshot uit het voorontwerp van de eerste carptrailer.

Welke versies breng je op de markt?

De kern van het idee is altijd een aanhangwagen MTM 750kg geweest. Een model dat kan dienen als slaapplaats of transporttrailer en dat ook geschikt is voor andere ontwikkelingen. Belangrijk is dat deze getrokken kan worden door een normale gezinswagen en dat zonder caravanspiegels. Voor dit type aanhanger is geen extra keuring of bijkomende verzekering nodig. Een toch wel belangrijk detail om mee te nemen.

Met het oog op een mogelijke elektrische evolutie is er ook een geremde versie beschikbaar MTM 750kg. Technische gegevens van elektrische personenwagens specifiëren vaker dat de aanhanger geremd moet zijn. Ook bij MTM 750kg.

Als laatste is er ook de mogelijkheid om MTM te kiezen tussen 750kg en 1300kg. Deze laatste modellen richten zich op collega’s die echt grote hoeveelheden aas willen meenemen en die er geen moeite mee hebben om flink wat kilo’s te trekken.

Wat betreft inrichting heb ik ook diverse tools bedacht die een meerwaarde zijn in de beleving en comfort. Deze tools zijn compatibel met alle versies.

Welke doelgroep wil je aanspreken?

In eerste instantie karpervissers die belang hechten aan gebruiksgemak, comfort en flexibiliteit. Onder andere karpervissers die eigenlijk altijd al een middelgrote tot grote bestelwagen gewild hebben, maar door omstandigheden er nooit één gekocht hebben of er geen meer hebben. Vissers die een langetermijn visie hebben en die hun hobby nog lang willen kunnen beoefenen.

Een andere piste die ook in overweging kan genomen worden is dat men een auto kiest voor het gezin of zakelijke doeleinden en tegelijk niet moet inboeten op het echte vrachtvolume dat je nodig hebt om deftig te karpervissen. Je ziet, er is veel mogelijk door gebruik van dit product.

Wat zijn volgens jou de echte voordelen?

De stap om naar het water te vertrekken verkleint. Je bent altijd klaar om te vertrekken op het juiste moment. Het weer verandert immers constant. Daarop kun je dan snel inspelen.

De trailers zijn als dusdanig ontworpen dat ze getrokken kunnen worden door normale gezinswagens. Je hebt dus niet per definitie een zware suv nodig.

Niet te vergeten, je krijgt als het ware een eigen mancave op wielen, onderschat de helende kracht van zoiets niet! En bovendien zal het een voertuig zijn die rechtstreeks gelinkt is aan alle belevingen binnen je visserij.

Tot slot, elke trailer wordt geleverd met een COC-attest wat wil zeggen dat je mits inachtneming van lokale verkeersregels kan rijden naar andere landen. Iets wat bijna elke karpervisser doet.

Wat wil je nog zeggen?

Wie je ook bent, wat je ook doet. Sta op en leef, ga lekker vissen, vang vele en/of grote vissen en geniet van het leven. We komen elkaar nog tegen voor het delen van onze ervaringen. Wees gewaarschuwd!

2 reacties

Geef een reactie