Het grote fietstrailer interview

Lees hier het grote fietstrailer interview. Ontdek waarom dit een topproduct is!

We zijn er terug met een nieuwe interessante blog. De volgers hebben het al gezien, het assortiment is uitgebreid met fietstrailers! Een product waar ik als oprichter fier op ben. In deze blog geef ik het antwoord op diverse relevante vragen rond deze laatste lancering. Je zal ontdekken waarom dit idee ook nu komt, wat de meerwaarde is voor jou visserij en waarom het gewoon zo een topproduct is! Lees het grote fietstrailer interview!

Hallo Michel! Voor diegene die je nog niet kennen. Stel jezelf eens voor?

Hi! Ik ben Michel Poels, 30 jaar oud, bouwkundig ingenieur, lasingenieur en ook fervent karpervisser. Ik ben geboren in de Belgische Kempen en woon daar ook nog altijd. Ik bevis graag uiteenlopende wateren van kleine kanalen tot vijvers en de laatste jaren ook meer en meer grotere wateren. Dit zowel in België als Frankrijk, openbaar en privé. Vanuit mijn passies voor ontwerp, metaal en karpervissen heb ik Ciweld en Ciweld Carptrailers opgestart. Een kennisbedrijf met productie in eigen beheer. Dat is nu mijn grootste bezigheid samen met mijn vaste vriendin Katrien.

The happy face na een mooie vangst! Je weet zelf hoe dit voelt!
Je haalt Ciweld Carptrailers aan. Wat doen jullie juist?

Ciweld is een metaalconstructiebedrijf dat unieke ontwerpen uitwerkt. Ciweld Carptrailers is een Luik binnen Ciweld dat zich volledig toelegt op de hengelsport. We ontwerpen, produceren en verkopen trailers voor zowel auto als fiets. Dit met bijhorende uitrustingen. We hebben met de komst van de fietstrailers nu meerdere producten in ons gamma. Het is begonnen met de Carptrailers, plaatsbesparende kantelbedden en maatwerk. Nu komen er dus ook fietstrailers bij. Volledig op zichzelf te gebruiken en compatibel met de carptrailers. Het doel is om  op middellange termijn een grote groep hengelaars aan te spreken.

Waarom kom je op de markt met een fiets en E-Bike trailer ?

Eigenlijk is die verklaring simpel. Als je succesvol wilt zijn in hedendaags karpervissen moet je mobiel zijn, doelgericht te werk gaan en kort op de bal spelen. Dit zijn essentiële factoren die altijd goed op elkaar afgestemd zijn tijdens succesvolle sessies. Laat de Carptrailers en fietstrailers nu net perfect in dit verhaal passen.

Als je gaat kijken hoe we vroeger op karper gingen vissen, ontdek je dat we soms log geworden zijn met heel onze verhuis aan materiaal. Elke keer opnieuw. De Carptrailers en fietstrailers bieden oplossingen in dit kader. Ze zorgen voor meer comfort, minder getouwtrek met in- en uitladen, verbeterde mobiliteit enzovoort. Dat samen zorgt voor meer vangsten!

Met de komst van de fietstrailers   duiken we ook terug naar de essentie waar het allemaal begon. Met minder materiaal toch succesvol zijn! 

Mobiel en flexibel karpervissen
Je noemt het zelf de essentie van karpervissen heruitgevonden? Waarom? 

Met weinig vistijd, veel vis op de mat. Dat is wat de fietstrailers je zullen brengen. Locatie na locatie, gewoon simpel bereikbaar waar anderen forfait moeten geven. Dat is waar we de ultieme rust en avontuur ontdekken. Waar we vroeger meer rust kenden aan de waterkant is het nu soms meer zoeken naar een rustige plaats. De fietstrailers bieden op dit vlak een enorme meerwaarde naar mobiliteit. Ze zorgen er ook voor dat je doelgericht tewerk kunt gaan en kort op de bal  kunt spelen. Dit zijn de essentiële factoren die bij succesvolle sessies altijd goed op elkaar afgestemd zijn.  

Het is een prachtige manier van vissen die daarbij de grondbeginselen in de karpervisserij ten harte neemt. Deze flexibele mobiele opstelling geeft gewoon enorm veel mogelijkheden. Dat is een heel heel mooi gegeven. 

Eerst de carptrailers en daarna de fietstrailers. Is hier een verklaring voor?

De kern van mijn gedachten zijn altijd geweest dat het transport en de opslag van hengelsportartikelen vlotter en aangenamer moet kunnen. Ik bedoel dan dat je als hengelaar zo min mogelijk het idee krijgt dat je een muilezel bent. Ik hou ook van efficiënte oplossing in het leven. In mijn overtuiging is hier nog verbetering te boeken in de karperwereld. Dat  zet je gewoon aan het denken! Als oplossing breng ik een efficiënt transportmiddel, dat zijn de Carptrailers, stelselmatig komen er ook andere ontwikkelingen bij die mee in dit verhaal passen. Dat is de reden waarom ik eerst de Carptrailer gelanceerd heb en nu pas de fietstrailers.  Het idee van de fietstrailers was eigenlijk al bedacht voor de grote Carptrailers!

Nieuwe producten die een absolute meerwaarde zijn voor de karpervisserij!
Hoe bedenk je dan zoiets?

Kijk, ik ben bouwkundig ingenieur en lasingenieur, tegelijk ook fervent karpervisser. Ik ben gebeten door techniek en karpervissen, dat is  best een unieke combinatie. Vanuit mijn ervaringen en visie zie ik in onze branche nog innovaties die we tot op heden niet gezien hebben. Het is voor mij dan ook een echte uitdaging om karpervissen en hengelsport op bepaalde vlakken echt te gaan verbeteren. Gewoon omdat dit een prachtige hobby is, die we allen nog eeuwen gaan doen! Zo is dat!

Wat kun je zeggen over het ontwerp van de fiets & E-Bike Carptrailers?

Als je kijkt naar het ontwerp zie je al snel dat dit een slim straightforward design is. Op die plaatsen waar de krachten het grootst zijn, zitten de zwaarste profielen. Op andere vlakken is er maximaal gewicht bespaard zonder echt te moeten inboeten op de sterkte die we nodig hebben voor het transport van hengelsportartikelen. Er is bewust gekozen voor een stalen chassis. Dit is robuust en duurzaam. Door de juiste profielkeuzes werd het toch mogelijk een laag gewicht te behouden van compleet 25kg. Het chassis is gebouwd om gewoon meerdere decennia plezier van te hebben. Als we aan de waterkant zijn, heb je geen troep nodig. Je wil maximaal genieten en daar hoort gewoon vakmanschap en kwaliteit bij. Klaar.

Waarom is dit geen gewone fietskar?

De fietskarren op de markt worden uitgedacht voor het vervoer van een kind, een huisdier , boodschappen etc. Als je gaat hengelen stoot je bij dergelijke karren op het probleem dat ze te  klein zijn, niet gebouwd werden voor vervoer van een hengelsportuitrusting en ook niet sterk genoeg zijn voor wat wij hengelaars nodig hebben. En dat is wat wij anders aanpakken. Wij bouwen trailers voor fiets, E-Bike en auto op maat van de hengelsport. Je kan deze fietstrailer zien als een kruising tussen een carpbarrow en een fietskar. Door jarenlange ervaring in karpervissen, ontwerpen en vakmanschap weten we perfect waar we mee bezig zijn. We denken mee in levensstijl van de hengelaar en combineren dat met praktische know-how. Zo kun je hele mooie dingen maken in het leven.

Een fietstrailer die ook omgebouwd kan worden naar een handkar!
Wat is nu eigenlijk je visie rond productkwaliteit? 

Dit vind ik een heel belangrijke vraag. Aan de ene kant onderscheiden we ons door innovatie te brengen en tegelijk wordt er ook maximaal ingezet op langetermijn kwaliteit. Kwaliteit zit hem voor mij in twee heel belangrijke zaken. Enerzijds een goed ontwerp  dat solide gebouwd is en langs de andere kant ook het gebruik van sterke en duurzame materialen. Dit zorgt ervoor dat je producten meerdere decennia gaat kunnen gebruiken.

Het zit niet in mijn aard om iets te maken dat snel stuk kan gaan. Ciweld Carptrailers denkt verder dan enkel economische context.

Er zijn producenten in de wereld die vooraf al incalculeren dat iets stuk gaat, dat bestaat bij ons niet. Wij willen ons marktaandeel laten uitgroeien door meerdere innovaties te brengen. In mijn idee kan ik iedereen beter meerdere innovaties verkopen dan dat er mensen drie keer hetzelfde product verslijten. Dat is de essentie van de zaak. Ciweld Carptrailers is op de kaart gezet om karpervissen beter te maken en om nieuwe dimensies te kunnen openen in de hengelsportbranche.

Wat kun je zeggen over de prijzen voor een fiets en E-bike Carptrailer?

Onze visie is heel duidelijk. Oerdegelijke kwaliteit die gewoon top is. We zijn overtuigd dat goede en kwalitatieve producten altijd de bovenhand zullen hebben, tenslotte betaalt men er ook voor. Ik kan met een gerust hart zeggen dat de prijzen eerlijk zijn, je krijgt een topproduct in de plaats. Iets waar je bij normaal gebruik een viscarrière mee door kan gaan. Je betaalt voor vakmanschap en dat is er ook aan te zien. De fietstrailers komen er in twee versies en starten vanaf 899EUR. 

Wat is je levertermijn?

De Carptrailers worden voorlopig nog op bestelling gemaakt. Voor een fietstrailer moet je 5 à 6 weken tellen, voor een grote Carptrailer 10 tot 16 weken afhankelijk van de inrichting. Soms kan dit ook sneller maar ik ben iemand die realistische afspraken maakt. Vandaar deze data.

Voldoen de fietstrailers aan de wegcode ?

Wat vaak door hobbyisten vergeten wordt is het feit dat er wel degelijk ontwerpregels zijn voor fietskarren. Zo mag een ongeremde kar inclusief belading maximaal 80kg wegen. De breedte van de kar inclusief belading mag maximaal 1m bedragen. Aan de zijkanten dienen er oranje en achteraan rode reflectoren bevestigd te worden. Indien de kar en/of de belading het achterlicht van de fiets onzichtbaar maken, dient een apart rood achterlicht aan de trailer gehangen te worden. Dit mag geen knipperlicht zijn. Dit zijn zo al enkele van de basisregels. Wij hebben deze wetgeving nagekeken en hebben de bouw van de fietskar er op afgestemd. Een noodzaak. 

Elke fietstrailer voldoet aan deze wetgeving en wordt gebouwd conform de wegcode. Dit is een heel interessant gegeven. Zo kun je deze karren ook gaan gebruiken voor boodschappen in de stad of een bbq uitje met vrienden in het park. Een multifunctionele trailer dus. 

Zo dit was het grote fietstrailer interview!

Bedankt om zo ver te lezen! Je bent nu goed geïnformeerd waarom deze fietstrailers top zijn! Kijk zeker nog verder op onze website en laat je onderdompelen in een uiterst mobiele manier van karpervissen! Kik op de link om verder te gaan!

https://www.ciweldcarptrailers.com/fietstrailers/

Bestel tijdig jouw Carptrailer en geniet volop van al je toekomstige visavonturen 😉

Contact opnemen kan via onderstaande link:

https://www.ciweldcarptrailers.com/contact/

Tot aan de waterkant!

Groeten Michel