De Carptrailer gebruikersreview

+100 karpers en +3000km verder! Tijd voor een gebruikersreview.

Ondertussen is de concept wagen uitvoerig getest en dan wil ik nu mijn eigen ervaringen ook met jullie delen. Het is tijd voor de eerste carptrailer gebruikersreview. Er komen verschillende punten aan bod die telkens weer hun meerwaarde aantonen. Interessant leesvoer.

Transportklaar maken

Een zee van ruimte voor het mooi opbergen van karperspullen. Plots hoeft mijn auto niet meer veranderd te worden in een loods die eerder op een containerpark lijkt. Wat een verademing. Dit is nog maar het begin. Een ruime opslagplaats geeft ook mogelijkheden om bepaalde spullen vast in je carptrailer te laten liggen. Tools die je zo goed als altijd nodig hebt, welke manier van vissen je ook voor ogen hebt. Minder in- en uitladen dus.

De geïnstalleerde laadklep toont ook hier zijn meerwaarde aan. Deze vergemakkelijkt het in- en uitladen van de opslagruimte. Je kan zo in en uit de trailer lopen zonder moeite. Een fiets meenemen is ook een fluitje van een cent. Inrijden, vastmaken, klaar. Altijd handig om te gaan observeren langs de waterkant. Een meerwaarde die je zeker niet mag onderschatten.

Een zee van ruimte tegenover je gezinswagen. Dit is carpy!

Reizen met de Carptrailer

Ik ben afgelopen periode zelf helemaal tot  zuiden van Frankrijk geweest met de carptrailer, hij rijdt echt comfortabel en de baanligging is top. Een snelheid van 110 tot 120km/u is echt haalbaar en verantwoord. Toch ook wel een belangrijk punt in het verhaal.  De wagen zelf kan technisch verantwoord tot 140km/u getrokken worden.

Ik heb deze wagen getest in eigen woonomgeving maar ook met twee langere ritten. Een rit van een goede 1000km langsheen normale secundaire wegen en een rit van net iets meer dan  2000km langs snelwegen en doorheen gebergte en al wat je wil. Het zicht in de buitenspiegels is goed, reglementair en veilig. Dat zonder gebruik te maken van caravanspiegels. Handig dus.

Enkel op de grote hellingen is het rijden afhankelijk van het trekkende voertuig. Met een krachtige wagen haal je die 110 a 120km/u naar boven op de snelweg makkelijk. Met een lichtere middenklasse ga je even iets stiller bergop. Over het algemeen kan je echt vlot rijden, dat is wat we nodig hebben. 

Vissen vanuit een Carptrailer

Wat verblijf aan de waterkant betreft kent de carptrailer met Ciweld bed een ongezien slaapcomfort tegenover een bedchair. Ik heb recent een week gevist vanuit de trailer en dit was werkelijk top. Je zal ook merken dat het een eigen stekje is waar jouw regels gelden.

Het is een stekje dat wind en regendicht is. Tijdens die sessie regende het een halve week pijpenstelen. Op dergelijke momenten is het echt een meerwaarde om hoog en droog te zitten. Ook de avond aperitief kon binnen gedronken worden met een muziekje en salontafel erbij. Echt een nieuw niveau van luxe.

Verhalen over grote karpers, onvergetelijke avonturen met dierbaren om je heen. Een aperitief mag hier niet ontbreken! “This is the real carplife

In een carptrailer mag het aperitief niet ontbreken

Hier is ook het idee gegroeid om een camper tv in te bouwen als optie. Voor je het weet kijk je naar avonturen van KWO, TV of je favoriete voetbalploeg. En dat tijdens je favoriete bezigheid, karpervissen! Het opent ook wegen om langer door te vissen in het najaar, gewoon omdat het comfort beter is. Wanneer de menigte thuis achter de kachel zit, vang jij vanuit je trailer een bak van een karper. Strak plan zou ik zeggen.

Wat voor mij persoonlijk ook een absoluut voordeel blijkt, is alles op een vaste plaats te hebben. Dit zorgt voor een helder hoofd wat goed is voor de focus tijdens je vissessie. Geen gezoek meer achter spullen die weer ergens tussen of achter gevallen zijn… 

“Georganiseerd karperen is des te meer ontspannend!”

Een eigen stekje

Verder is het beazen van hengels echt comfortabel. Als je buiten de trailer staat bevind je tackle zich op de ideale werkhoogte, je beseft dan pas hoeveel je hebt moeten bukken in je bivvy de afgelopen decennia… 

Parkeren van een Carptrailer

Tijdens mijn visvakantie en familievakantie heb ik gemerkt dat het waterpas zetten van de wagen belangrijk is. Tenminste als je vanuit de trailer gaat hengelen en tegelijk in de trailer wil slapen. Volgens de lengterichting van de trailer kun je in hoogte spelen met neuswiel en parkeerstempels. Volgens de richting van de as is dat anders. Om vlot waterpas te zetten volgende de asrichting heb je bijkomend aan parkeerspie nodig. Dit zorgt ervoor dat je één bepaalde zijde meer kan ondervullen. In de meeste situaties zal dit niet nodig zijn maar het is nuttig om er zo eentje bij te halen.

“Ook tijdens familievakanties is de carptrailer een absolute meerwaarde. Zeker als jij en je partner van kamperen houden.”

De carptrailer mee op familievakantie

Carptrailer gebruikersreview

Eén ding is zeker. De carptrailer stelt niet teleur. Integendeel! Het is een innovatieve manier om extra comfort te bieden binnen het karpervissen. Naast karpervissen is dit transportmiddel perfect te gebruiken als aanvulling op familievakanties of klussen rondom het huis. Het product opent nieuwe mogelijkheden in je visserij en privéleven.

Nieuw productgamma!

In onze volgende blog gaan we van concept naar productgamma. Vanuit marktonderzoek, feedback, adverteren en relaties in de karperwereld ben ik erin geslaagd om beter te weten te komen wat de eisen zijn van verschillende type karpervissers. Om hierop te antwoorden is een productgamma samengesteld. Er zijn drie modellen carptrailers op komst met bijhorende opties en uitrustingspaketten. Stay tuned!

Gegroet

Michel

Voor meer informatie over onze trailers kun je altijd terecht op onze website via onderstaande link:

Geef een reactie