5 Slimme ontwerpkeuzes

5 slimme ontwerpkeuzes waar je op het eerste zicht niet bij stil staat.

De juiste keuzes tijdens de ontwerpfase van de carptrailer uiten zich in een echte topervaring bij het gebruik ervan. In deze post wil ik dieper in gaan op 5 slimme ontwerpkeuzes waar je op het eerste zicht niet bij stil staat.

1 Plafond

Een eerste punt dat ik hier wil aanhalen is de keuze voor groene wanden en een wit plafond. Wacht even?! Een wit plafond is toch niet carpy ? Toch wel, deze keuze werd gemaakt voor een betere reflectie van het natuurlijk licht en de geïnstalleerde lichtpunten. Dit zorgt daadwerkelijk dat je niet in een donkere kist zit, maar wel in een heldere ruimte waar lichtspreiding optimaal is. Bovendien is de dakplaat geïsoleerd waardoor je een zekere buffer krijgt in temperatuurverloop. Zeg maar een aangenamer binnenklimaat en geen last van condensdruppels die naar beneden vallen. Een hoger comfort dan dat je kan bekomen met een bivvy ook al is die voorzien van een extra wrap.

2 Een zijdeur en niet zomaar één

Een zijdeur niet op de kop maar wel zo ver mogelijk naar het center van de ruimte. Juist, vanuit de carptrailer is contact met het water belangrijk. Als je neerligt of rechtop zit, je wil vanuit je trailer contact met het water. Hiervoor zijn enkel een achteringang of een deur tegen te kop, niet zo geschikt.

Daarin is het ontwerp van Ciweld Carptrailers uniek tegenover klassieke aanhangwagens. Meer nog, de zijdeur is voorzien van scharnieren die iets zwaarder lopen. Dit uit zich in een deur die niet gaat dichtwaaien bij een briesje heen en weer. Belangrijk voor het gebruiksgemak en nog belangrijker als je hengel tegen de trailer staat om te beazen! 

De zijdeur is zowel te openen en af te sluiten langs beide zijden, je kan je zelf nooit opsluiten of laten opsluiten (haha), tenzij je de sleutel buiten op het slot laat zitten.

Karpervissen is onder andere tot rust komen in je eigen stekje!

3 Licht in de duisternis

Een aanbeet midden in de nacht! Iedereen kent het, waar is nu in godsnaam die f*cking hoofdlamp?? Ik heb al verschillende zaken geprobeerd zoals: slapen met hoofdlamp aan, rond de hals, op een bivvy table of los in de bivvy. Vaak kon ik ze niet snel genoeg vinden of was ze al plat gegaan omdat ik ze in mijn slaap had geactiveerd door mezelf om te draaien. Er zijn vast mensen die zich hierin herkennen.

Ook bekende hengelsportmerken kwamen reeds met oplossingen van licht dat gelinkt werd aan je beetmelders. Iets wat nooit echt van de grond gekomen is. Maar het probleem bleef wel bestaan. Een klein detail maar wel iets wat bij mij in al die jaren terug komt en waar ik me wel een heel klein beetje aan erger.

Met de trailer is dit heel simpel. Je krijgt beet, je hoofdlamp hangt aan het haakje naast de deur, die heb je zo te pakken, daarna activeer je de buitenspot. Klaar is kees. Een zone voor de trailer die geheel verlicht is, en een hoofdlamp op zak. Dat in no time en zonder moeite.

Dit is waar het mij om draait. Karperen beter en nog ontspannender maken. 

4 Garlic, monstercrab of squid!

Ik ben eigenlijk echt wel een voorstander van stinkende boilies en het soaken ervan! Een echte stinkbom in je tent waar menig niet-visser van zou weglopen… Wel, dat is verleden tijd. De hoogte van de trailer maakt het mogelijk om je voeremmers met boilies net onder de opstap te zetten. Droog, buiten je slaapzone, veilig weg voor ongedierte en toch dichtbij als je wil beazen. Ideaal! Het is ook aangenamer voor de eventuele bezoeker die je langs krijgt… Karpervissen is toch niet alleen liggen stinken in een tent! Ook dit is een detail, maar daar zit hem het in. 😉

Klassieke voeremmers rond model (+-7kg boilies) en rechthoekige 17L square buckets passen probleemloos onder de ingang.

 

5 Spatbord en bivvy table

Juist, dat is eveneens een vereiste in het ontwerp. Zoveel mogelijk handige features creëren. Overal dubbel over nadenken, dat is een sterkte. De wielkappen zijn gekozen om te kunnen dienen als bijkomende kleine opzettafel. Onder andere geschikt voor een waterbidon, kratje wijn of iets anders. Kortom, uit noodzaak je voordeel halen en comfort verhogen. Iets wat altijd terug komt in de carptrailer.  

Wat mag het voor u zijn ? Glaasje rood of glaasje wit? 

Dit waren 5 slimme ontwerpkeuzes die beslist een meerwaarde bieden voor onze kapervisserij! Op naar meer van dit! Hou de website en sociale kanalen goed in de gaten. Er volgt heel binnenkort nog interessant nieuws!

Vang ze!

Michel Poels